Home Psihologija ČE BI ČUSTVA SPREGOVORILA

ČE BI ČUSTVA SPREGOVORILA

by edit5p
0 comment

Kako se soočate z življenjem?

Vsak človek ima svoj način razmišljanja, svojo predstavo o svetu, svoj nabor besed za dogajanje v sebi in okoli sebe ter orodja za spopadanje z vsakodnevnimi izzivi. Temu bi lahko rekli prtljaga, ki jo nosimo vselej s seboj. In kako dobro se vi zavedate svoje?

V družini se naučimo ravnati s svojimi čutenji ali občutki. Starši so prvi, ki nam z dotikom in besedo pokažejo, kako je biti ob nekom, kaj pomenijo sprejetost, pripadnost, varnost, zaupanje, ali se da zdržati ob človeku v težkih trenutkih, kako se pogovarjati in reševati konflikte, kako je biti ob nekom, ko je hudo ali ko je lepo.

Otrok se torej uči iz starševskega vedenja (besede, mimika telesa) in si to zapomni. Na podlagi tega se ustvarjajo izkušnje. Te se zapišejo v možgane in že ob naslednji situaciji se lahko otrok odzove po priučenem. S to prtljago (izkušnje, odzivi, počutje, vedenje) vstopamo v svet odraslih in oblikujemo odnose, zato je zelo pomembno, ali smo se naučili prevajati svoja čustva v besede in tako vzpostaviti povezavo med tem, kar se dogaja v našem telesu in umu. Ste se že kdaj poglobili v to, kako se soočate z življenjem? Kako se spopadate z novimi situacijami, novimi ljudmi, izzivi, kako hitro vas nekaj spravi iz tira oziroma koliko obremenitev ali stresa zmorete brez posebne škode ter kako ga prenesete, se z njim soočate, kje iščete rešitve …

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?