Home Astrologija ANGELSKI OLTARČEK

ANGELSKI OLTARČEK

by edit5p
0 comment

Angelski oltarček ali kotiček, če ga želimo tako imenovati, predstavlja posebno pot, da se lažje približamo angelskemu svetu.

Angelski oltarček je prostor za priprošnje, kjer se lahko dnevno ustavimo, da se zberemo v tišini in obnovimo harmonijo, ko to potrebujemo. Že s svojo prisotnostjo ustvarja mir, ki jo širi v izbrani prostor. Ko se izgubljam v vsakodnevnih mislih, me hitro spomni na angele in priznati moram, da jih zaradi njega še pogosteje kličem in se jim zahvaljujem za lepoto, ki me obdaja.

Angelski oltarček ni nič drugega kot poseben prostor v našem domu, ki ga posvetimo meditaciji, prošnjam in zahvalam. Izberimo kraj, za katerega sami čutimo, da je “dober”. Naj bo miren, stran od televizije in računalnika, pa vendar naj bo prijeten in hitro dostopen. Lahko je v hiši ali zunaj nje. Nekateri radi zahajajo v naravo in imajo samo tam dovolj miru za vstop v angelski svet. Ustvarimo si ga lahko tudi v naravi s pomočjo kamnov ali kosov lesa.

Pri ustvarjanju domačega oltarčka smo lahko sicer bolj kreativni in svobodni, obvezno pa moramo uporabiti svojo intuicijo: lesena polička, ogledalo, lepa škatlica,… karkoli nam zbuja navdih. Vsi po vrsti vemo, da je duhovnost intimen del naših življenj in nihče drug kot mi sami  si ne bi znali zase urediti boljšega prostorčka. Vendar ne pozabimo, da ima angelski oltarček drugačne elemente kot meditacijski.

Pri angelskem oltarčku potrebujemo simbole, ki predstavljajo zemeljsko bivanje in vključujejo vseh pet čutov. Ker smo zemeljska bitja z zemeljskimi čuti, so to edine poti, preko katerih lahko pridejo angeli do nas. Zato je smotrno uporabiti nekaj, kaj obudi vsak čut posebej: vonj, sluh, vid, okus in dotik. Meditacijski kotiček ima po drugi strani čisto drugačen namen: v svoji minimalističnosti se distancira od materialnega sveta in delovanja našega uma.

Kaj torej sodi k angelskemu oltarčku?

Vsekakor dišeče svečke ali paličice, ki skozi vonj sproščajo našega duha in telo. Svečki se lahko pridruži angelski kipec, fotografija ali (meni ljubši) zvonček, s katerim pozvonite vsakič, ko želite priklicati svojega angela. V kolikor so vam blizu kristali in kamni, lahko tudi te položite na ta košček osebnih nebes. Na koncu lahko oltarček “okrasite” s suhim sadjem oz. nečem, kar vam prek okusa prikliče k sebi angele.

Oltarček lahko obogatite s cvetjem ali z dišečim pout pourijem, ne pozabite niti na drobne pisane listke, kamor boste dnevno pisali prošnje zanje in podstavek, kamor jih boste odlagali. Če pa želite imeti bolj meditacijski oltarček, odstranite iz njega vse, kar vas bi lahko zavrnilo od meditacije; dovolj bosta ljub kristal in dišeča palčka. Naj vam angelski oltarček služi k iskanju notranjega miru. Globoke prošnje in vzpostavljanje stika s sabo vam ob njem želim.

edit5p
Author: edit5p

Morda vam bo všeč tudi

Leave a Comment

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?