Home Duhovnost Strah nam prinese pogubo, upanje pa uspeh

Strah nam prinese pogubo, upanje pa uspeh

by admin
0 comment

»Strah nam prinese pogubo, upanje pa uspeh.«

  • Ernest Holmes, ustanovitelj gibanja Znanost uma

Strah je močna beseda. Strašna beseda! In prav gotovo ga kdaj začuti vsak izmed nas. Je to strah pred ljudmi? Okoliščinami? Pred trhlimi tlemi ali izzivi? Prihodnostjo? Ali pred samim seboj?

V zadnjih dneh je bil strah moj zvesti spremljevalec, kajti znašla sem se na točki, kjer je vse novo in kjer je vse odvisno od mojih dejanj in odločitev. Nov dom, novi projekti, nov pes, novi ljudje. Večkrat se vprašam, ali res zmorem? Zmorem pisati srečne (ali pa vsaj zadovoljne) konce v svoji zgodbi? Pa mi prvi glas v meni reče: »Ne zmoreš.« Pa se spet oglasi drugi in nasprotuje: »Ti zmoreš vse.« In tako me je zmedel in stisnil v svojo pest.

In potem se ob večerih, ko vsi že spijo, iz postelje odtihotapim v svoj svet in raziskujem, kaj je strah, zakaj ga čutimo in kako se ga znebimo. Tako najdem zame v tem trenutku neprecenljive besede jogija Sadhguruja, ki pravi: »Strah obstaja le zato, ker ne živite svojega življenja, temveč svoje misli. Bojite se tega, kar se bo zgodilo, torej nečesa, kar ne obstaja.« Dodaja še: »Strah okrog nas postavlja meje. Sami se moramo odločiti, če bomo življenje izkusili ali se mu izognili.« In takoj sem začutila, da so moje strahotne misli vsaj za trenutek potihnile.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?