Home Religija BHAKTI V TANTRI

BHAKTI V TANTRI

by edit5p
0 comment

Jezik ljubimcev

»Tantra prepoznava, da je ‘erotična igra’ med moškim in žensko potencialno lahko duhovno dejanje, ki vzpostavi božansko zavest znotraj obeh. To drži, čeprav to zanikajo številni sodobni indijski filozofi, in drži tudi kljub vsem zahodnjaškim poskusom, da bi tantro degradirali zgolj na seksualno gimnastiko. Čaščenje ženske kot utelešenja božanskega je pot sama po sebi. Kakorkoli, velikokrat sem opozarjal, da imamo na Zahodu velike težave s tem konceptom, in morda smo preveč neobčutljivi, da bi ga kdaj dojeli– Dr. Jonn Mumford

KAJ JE BHAKTI

Večkrat sem že pisala, da tehnike same po sebi ne bodo izboljšale kakovosti našega spolnega življenja, da sta pristnost in sposobnost intimnega povezovanja veliko pomembnejši lastnosti, ki bosta poglobili in razširili našo izkušnjo. Tokrat pa začenjam s citatom svojega učitelja, ki izpostavlja drug pomemben vidik razumevanja tantrične spolnosti: čaščenje in oboževanje. Te vrline v jogi povzemamo z izrazom bhakti, ki pomeni častiti, ljubiti, služiti, oboževati, biti predan. Celotna indijska kultura je globoko prežeta z bhakti do te mere, da se ena od štirih temeljnih jog (poti do združitve z božanskim) imenuje Bhakti joga.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?