Home Religija Guru, ki je osmislil moje življenje

Guru, ki je osmislil moje življenje

by edit5p
0 comment

Kaj bi storila Ljubezen?

Ko sem v Splitu, svojem rojstnem mestu, prvič srečal Paramahamso Sri Swamija Vishwanando, sem začutil, da Mu pripadam. Šele ob Njegovem drugem obisku Splita leta 2006 sem spoznal, da sem rojen z namenom biti z Njim in Mu služiti. Zato sem se Mu z veseljem pridružil in izkušal številne daršane po različnih južnoevropskih državah. Po koncu turneje sem odšel z Njim v ašram. To je poseben kraj, kjer lahko ljudje živijo skupaj v harmoniji, miru in ljubezni ter imajo službo in mesto izbranega bogoslužja. Kmalu po prihodu sem postal brahmachari (menih v hindujski tradiciji). To je bila zame prava pot, saj sem se v svoji notranjosti že mnogo let pred iniciacijo odrekel posvetnemu življenju. Oktobra 2015 sem prejel sannyas v linijo Sri Sampradaya in postal sem swami v liniji Bhakti Marge. Ta dan označuje moje novo rojstvo.

Guru Paramahamsa Sri Swami Vishwananda je razsvetljeni duhovni mojster in ustanovitelj gibanja Bhakti Marga. Svetu predaja univerzalno sporočilo: ljubezen-potrpežljivost-enotnost. On sam je izraz te večne potrpežljivosti in brezpogojne Ljubezni. Njegova naloga je odpiranje človeških src božanski Ljubezni, ki je v nas. Tukaj ni zaradi peščice izbranih učencev. Prišel je predati sporočilo Ljubezni in tako doprinesti k dvigu zavesti celostnega človeštva. Pogosto opominja na naš pravi in resnični namen življenja – doseči to brezpogojno ljubezen.

Živeti iz svojega srca

Dandanes ljudje pogosto želijo hitre, zunanje odgovore. Redkejši so tisti, ki resnično želijo živeti iz svojega srca, ga poslušati in mu slediti. Mnogi izbirajo razumsko pot, ki jo vodi naš um, in tako pogosto spregledajo glas srca in ljubezen, s katero so njihova srca napolnjena. Srce pozna odgovor. Srce ve, kje se nahaja vaša prava pot. In ravno to je bistvo Njegovega učenja: pusti svoj um in zaživi iz svojega srca. To je brezčasno sporočilo, ki je zelo uporabno v kateremkoli trenutku. Naj se um potopi v vaše srce. Ker pa uma ni preprosto nadzorovati, je smiselno koristiti tehnike, ki pomagajo podrediti um, ga umiriti in preusmeriti na pozitivnost. Srce je v svojem jedru vedno čisto, toda tisto, kar ga obkroža, so plasti nečistoč. Velika naloga si je zadati čiščenje teh nečistoč. Tako potrebujete za popolni nadzor nad umom močno voljo, željo in učinkovite tehnike. Paramahamsa Sri Swami Vishwananda je v današnji svet prinesel različne tehnike – sadhane (duhovne prakse) Bhakti Marge. To so močne tehnike, ki umirijo um in vodijo do srca. Nekatere so individualne tehnike, druge se izvajajo v skupini.

Milost

Ko enkrat pridobimo nadzor nad umom in dajemo vse od sebe, pride na vrsto najpomembnejše – milost. Vsa vaša prizadevanja so nesmiselna in neuporabna brez milosti. Ko je vaša želja po spoznanju resnice in Boga dovolj velika, vas bo našel učitelj, ki vam bo pomagal do samospoznanja. Nihče ne odide iz daršana notranje tak, kot je prišel. Tudi zato, ker ima Paramahamsa Vishwanada sposobnost odstraniti obremenilno karmo in vse ovire na poti k sebi ter tako pomaga na posameznikovi duhovni poti. Bistvo naše duše (ki je del Boga) je Ljubezen. Smo bitja Ljubezni. Uporabljam veliko začetnico za ljubezen, ker ne govorim o človeški ljubezni, ki je pogojna, omejena in samo-motivirana. Božanska ljubezen je neomejena in brezpogojna. Z zavračanjem te Ljubezni se samo zakopavamo globlje in globlje v nevednost, kar je glavni vzrok trpljenja. Ko razumemo svojo resnično naravo – da smo vsi duše, da je vsaka duša del Boga in da smo vsi med seboj povezani – potem hitro uvidimo, da ko trpi en, trpimo vsi.

Ogledala, ki odsevajo vas same

Kot pravi moj Guru, ko sodiš in pokažeš prst na nekoga drugega, pomisli, kam kažejo preostali prsti. Sodba se namreč rodi, ko se ljubezen izraža na načine, ki jih naš um ne zmore razumeti. Tako so drugi ljudje samo ogledala, ki odsevajo tisto, kar je znotraj nas samih. Če se na primer grdo obnašate do drugih, projicirate nanje lastno negativnost, ki jo poskušate prikriti in zanemariti. To resnico lahko prenesemo na vsa področja človeškega obstoja. Zato tudi mislim, da je veliko ljudi tako obsedenih z osebnim življenjem drugih. A Bog je ustvaril vso to raznolikost, da bi zmogli ljubiti vse in Njega našli v vsem. Ko obrnemo pozornost v svojo notranjost, je šele možno izkušati to Ljubezen. Edina težava pri iskanju brezpogojne ljubezni je, da se pogosto išče v napačni smeri. Zato so mnogi ljudje izgubili svojo identiteto, svoje vrednote, svoj cilj, namen kot človeška bitja, svojo pot. Izgubljajo se v majhnih stvareh, namesto da bi se obranili vase in izpolnili svojo življenjsko dharmo.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?