Home Osebna rast OBUDITE SVOJO USTVARJALNOST

OBUDITE SVOJO USTVARJALNOST

by admin
0 comment

Avtorica: Nataša Kogoj

OBUDITE SVOJO USTVARJALNOST

»V ustvarjalnem stanju je človek vzet iz telesa. V tem stanju doseže nekaj, kar je izven njegovega običajnega dosega; nato to pomeša s svojimi izkušnjami in iz tega se rodi nova umetnost.« – E. M. Forster

Psiholog in oče humanistične psihologije Abraham Maslow je postavil koncept hierarhije človekovih potreb, v katerem jih je jasno opredelil. Na vrh te hierarhične lestvice je med »potrebe biti« postavil človekovo potrebo po samouresničevanju, samopotrjevanju in ustvarjalnosti. Njegov koncept na neki način potrjuje tudi starodavno pojmovanje besede kreativnost, ki izhaja iz latinske besede creatio in so jo sprva uporabljali zgolj za dejanja Boga, kreatorja oziroma stvarnika in so jo šele v času renesanse povezali z dosežki človeka. Ustvarjalnost je nekaj, kar človek potrebuje za svojo samouresničitev in samorazvoj – je več kot zgolj zadovoljitev fizičnih, socialnih in čustvenih potreb. Človeku prinese samozavest, radost, veselje, izpolnjenost in samouresničitev. Kot smo navedli, gre torej za človekovo naravno potrebo, ki jo želi zadovoljiti.

Od začetka do končnega rezultata

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?