Home Duhovnost OBILJE POLETJA

OBILJE POLETJA

by edit5p
0 comment
Vzdržite se jeze in sledite srcu

Legendarni Rumeni cesar, ki velja za utemeljitelja tradicionalne kitajske medicine, je o sezoni poletja v svojem starodavnem besedilu v interni medicini zapisal: »V treh mesecih poletja je obilo sonca in dežja. Nebeška energija se spušča in zemeljska energija dviguje. Ko se ti dve energiji združita, je vzpostavljen odnos med nebom in zemljo, ki se kot rezultat reflektira v dozorelosti rastlin, medtem ko živali, cvetje in sadje prikažejo svoje obilje.«

Dodal je tudi: »Lahko se prepustimo spancu nekoliko kasneje v tem letnem času, a še vedno vstajamo zgodaj. Vzdržati se moramo jeze in ves čas ostati telesno aktivni, da bi preprečili pore pri zapiranju in stagniranje Qija. S spolnimi odnosi se ne sme pretiravati, čeprav si lahko privoščimo več kot v drugih letnih časih. Za čustveni svet je pomembno, da smo srečni in lahkotni ter se ne držimo zamer, saj le tako lahko energija prosto teče.«

Besede so bile zapisane pred štiri tisoč leti, a še vedno ostajajo aktualne, polne modrosti in so predstavljene na preprosti način.

ELEMENT OGENJ OSVETLJUJE NAŠE NOTRANJE BITJE

Ogenj je element, ki zaznamuje poletje. Ima moč, da daje svetlobo našemu zunanjemu svetu kot tudi, da osvetli naše notranje bitje. Dodatne ure sončne svetlobe v poletju lahko uporabimo za razvijanje svoje ustvarjalne energije in hkrati biti del obilja, ki nas obdaja. Toplina poletja nam daje moč, da praznujemo svoje življenje v njegovi radodarnosti, saj je to sezona rasti, zorenja in najmočnejšega Yanga. Vrtovi so polni cvetlic in zelenjave. Naš notranji ogenj nam pomaga, da negujemo odnose, zato si organizirajmo aktivnosti na prostem s prijatelji in družino. Poletje je tudi čas, da se osredotočimo na obnovo porabljene energije v zimskih in pomladnih mesecih, zato prisluhnimo notranjemu glasu, ko se ta želi sprostiti z meditacijo v viseči mreži. Prepustimo se Zemlji, da nas neguje in napolni naše porabljene baterije. Pomembno je, da poiščemo ravnovesje med družabnimi dogodki, ki kar vsak dan kličejo na zabavno druženje, in časom, ki je namenjen le nam za tiho sedenje in regeneracijo.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?