Home Osebna rast ŠAMANIZEM – NAJSTAREJŠA FILOZOFIJA, PSIHOLOGIJA, RELIGIJA IN MEDICINA

ŠAMANIZEM – NAJSTAREJŠA FILOZOFIJA, PSIHOLOGIJA, RELIGIJA IN MEDICINA

by admin
0 comment

Avtor: Maria Ana Kolman

ŠAMANIZEM – NAJSTAREJŠA FILOZOFIJA, PSIHOLOGIJA, RELIGIJA IN MEDICINA

Da bi šamanizem kot najstarejša filozofija, psihologija, religija in medicina lahko prešel iz neke daljne nekdanjosti, kjer je bil umeščen med impresijo in izročilo, v sedanjost in zaživel kot ekspresija in sporočilo, je treba »uprizoriti nekdanjost« in preko svojega razumevanja, ki je sicer omejeno prav v dojemanju tistega, kar je osnova šamanizma, znanje te prastare tradicije rešiti večne preteklosti in pozabe.

NOVO ZANIMANJE ZA PRASTARA ZNANJA

Prastara znanja in spiritualne tehnike, tisočletja starejša od Svetega pisma, Bude in Lao Ceja, postajajo v današnjem času znova zanimiva. Vzrok za povečano zanimanje tako laikov kot znanstvenikov so nove tendence v zahodni kulturi, ki oživljajo stare zdravilne in meditativne tehnike. Medtem ko tehnike joge in vzhodnjaške meditacije zahtevajo dolga leta učenja, šamanske tehnike delujejo zelo hitro in nič nenavadnega ni, da ljudje že zgolj pri poslušanju monotonega ritma šamanskega bobna doživijo izkušnjo videnja, prepoznajo višje duhovne razsežnosti in prestopijo v višje stanje zavesti, kjer so jim dostopna znanja, vedenja in modrost, ki so v evolucijskem razvoju človeka utonila v praspomin.

RAZISKOVANJE ŠAMANIZMA

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?