Home Duhovnost TRETJE OKO

TRETJE OKO

by edit5p
0 comment

Šesto čakro imenujemo tretje oko, čelna čakra ali Ajna, kar v Sanskrtu pomeni znanje. Povezana je z duhovno inteligenco, poznamo pa jo tudi kot center intuicije, jasnovidnosti in zmožnosti videti to, kar je očem nevidno. Poznana je tudi kot središče modrosti in domišljije. Upanišade pravijo, da so tretje oko vrata v notranje svetove in notranje nivoje zavesti.

Osnovne značilnosti

Čelna čakra leži na sredini čela, nad nosnim korenom. V naše telo spušča frekvenco energije, ki ji pripada indigo modra barva, označuje jo zvok OM (ali AUM) in ton A. Na fizičnem telesu najbolj vpliva na male možgane, oči, lica, ušesa, nos, sinuse, živčni sistem in endokrine žleze. Ker vpliva na žleze z notranjim izločanjem, je zelo pomembna za dobro hormonalno ravnovesje in s tem zdravje celotnega telesa.

Kadar čakra deluje pravilno

Takrat je človek zbran, moder, razsoden, intuitiven, odprtega uma, sprejema osebno odgovornost za svoja dejanja, vendar sprejema tudi, da je del večjega načrta in da je nad njim neka sila, ki je večja od njega. Z lahkoto sprejema druga bitja, išče višje resnice ter širši pogled na situacije. Tak človek zna ločiti med resnico in iluzijami. Ljudje z uravnoteženo energijo te čakre so karizmatični, imajo močno notranje vodstvo ter se ne bojijo umreti. Življenje jih navdihuje, iz izkušenj se učijo.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?