Home Duhovnost TEORIJA REINKARNACIJE

TEORIJA REINKARNACIJE

by admin
0 comment

Avtorica: Kaja Regula

TEORIJA REINKARNACIJE

V reinkarnacijo danes verjame več sto milijonov Hindujcev, Kitajcev, Japoncev in množica drugih narodov. Pitagora, vrhunski pesnik Emerson, poslovneži, kot je Henry Ford, in svetovno znani znanstveniki, na primer Thomas Edison, so vsi verjeli vanjo. Tudi hindujski mojstri so poznali in podpirali vedo o ponovnem utelešenju. Toda ali lahko lahko teorijo reinkarnacije približamo tudi zahodnim veram in znanosti?

Vera in reinkarnacija

Če verjamemo v obstoj pravičnega boga, potem bomo z malo razmisleka zlahka verjeli v reinkarnacijo, saj sta ti dve prepričanji medsebojno odvisni.

Karmični zakon, ki narekuje, da bomo v tem življenju želi, kar smo v prejšnjih sejali, je namreč pravičen in moder zakon. Boga osvobaja od človeško ustvarjene ideje avtokrata, ki nekatere ljudi ustvari zdrave in druge bolne zgolj zato, da bi bilo življenje bolj zanimivo. Karmični zakon skupaj s teorijo reinkarnacije pojasnjuje domnevno nepravičnost, ki se pojavi že na začetku človekovega življenja, ki se rodi na primer v nezdravem telesu ali slabih socialnih okoliščinah. Prav tako prinaša upanje, kajti grešnik ni grešnik, ker bi grešna nagnjenja podedoval od svojih staršev, temveč zato, ker je grešil v preteklosti in je posledično grešnim staršem bolj naklonjen.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?