Home Duhovnost VPLIV KRISTALOV NA NAŠE POČUTJE

VPLIV KRISTALOV NA NAŠE POČUTJE

by edit5p
0 comment

Videti je, da tudi na ravni znanosti ponovno odkrivamo nekatere stvari, ki so bile v daljni preteklosti za večino ljudi samoumevne. Nekdaj so se namreč ljudje jasno zavedali medsebojne povezanosti, nenehne interakcije z naravo in vsemi njenimi elementi, v katerih so zaznavali nekakšno obliko življenja, tudi ko je šlo za stvari, ki smo jih kasneje začeli uvrščati k t. i. mrtvi naravi.

MINERALI SO ŽIVA BITJA

Ameriški učbenik Kemija, snov in vesolje tako življenja ne definira več na biološki ravni, ampak pravi takole: »Življenje je vzorec vedenja, ki ga opazimo pri kemijskih sistemih, ko dosežejo dovolj zahtevno obliko kemijskih spojev.« Na osnovi te opredelitve lahko kot živa bitja obravnavamo tudi minerale oziroma kristale, kakor imenujemo tiste minerale, pri katerih se razporeditev strukturnih atomov, ki tvorijo specifično geometrijsko pravilno mrežo, odraža tako, da formirajo različne oblike, ki so tudi navzven geometrijsko pravilnega videza. Če jih primerjamo s subjekti, ki veljajo za žive na biološki ravni, vidimo precej podobnosti, ki kažejo na iskro življenja v mineralih ali kristalih (v nadaljnjem besedilu minerali):

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?