Home Osebna rast Potovanje v druge kraje – beg od resničnosti ali spoznavanje svoje biti?

Potovanje v druge kraje – beg od resničnosti ali spoznavanje svoje biti?

by edit5p
0 comment

Potovanje je zdravilo. Zdravilo za nemirnega duha, vedoželjen um in hrepeneče srce. Je protistrup za stres, nervozo in druge novodobne sovražnike zdravega telesa. Prestavi nas v dimenzijo, v kateri ni obveznosti in težav. Zaradi neobremenjenosti, ki jo občutimo med počitnicami, bi prav potovanje moral biti prvi korak na poti k spremembam, ki si jih v življenju želimo doseči.

V naglici vsakodnevnega ritma in iskanju ravnotežja med službo, družino in prostim časom, je vse težje skrbeti za svoje zdravje in dobro počutje. Ujeti med bolečine v vratu in ramenih, ker polovico svojega časa preživimo za računalnikom, slabo vestjo, ker nam je za zdrav obrok spet zmanjkalo časa, nespečnostjo zaradi skrbi in splošnim občutkom uhajanja časa vemo, da nekaj ni v redu. Ne vemo pa, kako pretrgati ta začaran krog.

Če odpotujemo z namenom, da naredimo nekaj zase, smo na dobri poti. Drugačni kraji, novi okusi in nepoznani jeziki pretrgajo vez z našo vsakdanjo rutino. Zato smo na drugem koncu sveta veliko bolj dojemljivi za spremembe, ki si jih želimo doseči.

Potujemo, da bi si povrnili energijo

Ob vseh zdravstvenih izzivih, ki so v stresno naravnanih urnikih žal postali vsakdanjost, je pravzaprav naravno, da smo priča vse večji simbiozi turizma, zdravljenja in wellnessa. V 21. stoletju potujemo, da bi si povrnili energijo, odgnali nakopičen stres, izboljšali naš imunski sistem in se zopet zbližali sami s seboj. Svoj potovalni zemljevid želimo zapolniti z destinacijami, ki nam poleg avtentične izkušnje in tesnega stika s kulturo dežele ponujajo tudi tisto, za kar doma nimamo časa – skrb za svoje dobro počutje. Če z namenom povrnitve zdravja in dobrega počutja odpotujemo, je več verjetnosti, da se bomo popolnoma posvetili svoji zdravilni misiji, izklopili vse, kar nas tare doma, obenem pa uživali v doživetjih novih kultur in v izbrani gastronomiji.

V svetu so že nekaj časa trend holistični centri oziroma resorti, ki na najlepši in najprijetnejši možni način ponujajo celosten pristop k dobremu počutju. Večinoma se nahajajo v pomirjajočem naravnem okolju. V njih za nas skrbi celotna ekipa zdravnikov, terapevtov, motivatorjev in trenerjev, ki v času bivanja pripravijo program, v celoti prilagojen našim fizičnim in psihičnim potrebam. S pomočjo uravnotežene prehrane in zdravilnih tretmajev lahko tu ponovno vzpostavimo svojo energijo in odženemo nakopičeni stres.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?