Home Osebna rast Čuječnost, edinstvena pot do sreče in obvladanja stresa

Čuječnost, edinstvena pot do sreče in obvladanja stresa

by edit5p
0 comment

Čuječnost je sposobnost zavedanja tega, kar se v vsakem trenutku dogaja v nas in okoli nas. Imamo jo vsi, a je kot mišica, ki atrofira, če je ne uporabljamo. Na žalost je sodoben, hiter in k številnim zunanjim dražljajem usmerjen ritem življenja poguben za razvoj te sposobnosti, zato jo je treba zavestno uriti, trenirati in krepiti.

Namerna praksa krepitve čuječnosti – sposobnosti usmerjanja in ohranjanja zavedanja oziroma prisotnosti v sedanjem trenutku, brez presojanja in ocenjevanja – je pomembna, ker nam omogoča stvari okoli nas videti v njihovi pravi luči. Omogoča nam prepoznati kompleksnost ter barvitost našega notranjega doživljanja takega, kot je. Pomaga nam zbrati čim več čim bolj objektivnih informacij o tem, kaj se dogaja znotraj in zunaj nas in na ta način sprejeti boljše, bolj informirane odločitve. Ko postanemo čuječi, je naše življenje bolj v skladu s tem, kar smo, kar potrebujemo in si zares želimo – tam, kjer smo v posameznem trenutku in obdobju.

Posvetimo svoj čas ne-početju

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?