Home Osebna rast Intervju z Ano Drevenšek

Intervju z Ano Drevenšek

by admin
0 comment

Avtorica: Nikolina Brkić

Ta intervju je namenjen vsem ženskam, pa tudi moškim, ki razumejo, da je biti sodobna ženska zelo zahtevna naloga. Živimo v svetu, kjer moramo biti pozorne na čas, službo, otroke, denar in odnose in pogosto ženskam enostavno zmanjka energije, da smo pozorne tudi nase. Zato si moramo zavestno vzeti čas, da se povežemo z delom sebe, ki se ima rad in se razume, s tistim delom, ki ve, da bo svet počakal in se prilagodil. Svetu namreč ne moremo dajati, če smo v sebi prazne. In prav to nas uči Ana Drevenšek, ki je pobudnica gibanja Rdeči Šotor, gibanja za ženske, ki si želijo obuditi žensko zavedanje sebe in se poglobiti v doživljanje vsega, kar jim pride na pot. Obenem predaja močno sporočilo tudi moškim, predvsem pa meni, da jim moramo biti hvaležne, ker se tudi sami iščejo, se ustvarjajo in nam podarjajo čudovito izkušnjo komplementarnosti!

»Če imamo ženske rdečešotorski prostor, kot ga imenujem, se poznamo, smo opolnomočene in nimamo slabe vesti živeti tako, kot nam veleva naše žensko telo in ženska psiha.«

Poznamo vas tudi pod imenom Ana Rdeči Šotor, ki izhaja iz vaše pobude za to gibanje. Kaj natanko je Rdeči Šotor?

Rdeči Šotor je nujen prostor za žensko. Ni nujno neka organizirana skupina kot naše Društvo Rdeči šotor – gre bolj za združevanje žensk na poseben način, z namenom zavestno negovati in ohranjati védenje o ženski izkušnji in modrosti, praznovati ženskost. Ker se je takšno združevanje v sodobnem času izgubilo in izkoreninilo, je vzniknilo mnogo organizacij, gibanj in pobud, kot je Društvo Rdeči šotor, ki poskušajo obuditi žensko zavedanje sebe, svojih specifičnosti, ritma in načina doživljanja življenja. Če imamo ženske rdečešotorski prostor, kot ga imenujem, se poznamo, smo opolnomočene in nimamo slabe vesti živeti tako, kot nam veleva naše žensko telo in ženska psiha. Tako smo tudi v polnosti opremljene za plodno delovanje v družbi, za plodne odnose z moškimi, za srečnejše materinstvo itd. Ko ženske rdečešotorski prostor izgubimo, postanemo kot osiroteli otroci, kot brezdomke, kot rastline brez korenin. Tavamo, izgubljamo se v zmedenih in protislovnih navodilih, kako biti ženska, in smo žrtve raznoraznih telesno in duhovno zatiralskih avtoritet.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?