Home Osebna rast HIPERBARIČNA KISIKOVA KOMORA PROTI STARANJU IN IZGORELOSTI

HIPERBARIČNA KISIKOVA KOMORA PROTI STARANJU IN IZGORELOSTI

by admin
0 comment

Drago Zupanc

HIPERBARIČNA KISIKOVA KOMORA PROTI STARANJU IN IZGORELOSTI

Pri težkih zdravstvenih težavah in slabem počutju kisik v hiperbarični komori spodbuja globinsko obnovo tkiv in vrača vitalni tok energije tudi na mesta, ki so ostali povsem brez pretoka življenjske sile zaradi kronično oslabljene kapilarne prekrvavitve, vnetij in zatekanja. Obenem je to uspešna terapija proti staranju in stresu.

Človek vsak dan užije okoli 2 kilograma hrane, 1 liter vode in skoraj 550 litrov kisika. Večino dnevne energije pridobimo s kisikom, saj je kisik osnova celičnega izgorevanja hranil v mitohondrijih, kjer nastaja energija za življenje in vitalne procese. Možgani zavzemajo 2 % telesne teže in porabijo 25 % vsega kisika, ki ga vdihnemo. Brez kisika možgani odmrejo že v treh minutah oziroma utrpijo nepopravljive poškodbe. Kadar se zgodi, da v telesu ni dovolj kisika in to traja dalj časa, se začnejo procesi, ki vodijo do obolenj, infekcije in odmiranja tkiva. Če je v telesu prenizka raven kisika (hypoksija), je na voljo zelo malo možnosti, s katerimi lahko to odpravimo. Ena izmed boljših je uporaba hiperbarične komore. Takšna terapija se imenuje HBOT.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?