Home Vrtnarjenje ODKRIJTE SR(E)ČNEGA VRTNARJA V SEBI

ODKRIJTE SR(E)ČNEGA VRTNARJA V SEBI

by admin
0 comment

Uroš Križaj

ODKRIJTE SR(E)ČNEGA VRTNARJA V SEBI

Bistvo sproščenega vrtnarjenja je povezanost s prostorom, časom, živimi bitji ter jasen namen delovanja. Vrt je odsev našega duševnega stanja, ki se kaže kot praktično in srčno delovanje. V trenutku, ko s sproščenostjo in občutenjem ljubezni dosežemo radost in mir, se pravo vrtnarjenje šele začne. Na vrtu si dovolimo biti in bivati, ne zgolj delati v njem.

Narava in mi(r)

V naravi je dinamika življenja stalno prisotna in pravega miru ni. In vendar je prav narava že nekaj tisoč let navdih za načrtovanje in kultiviranje krajine, z namenom ustvarjanja radostnega in mirnega prostora za meditacijo, sproščanje in druženje. Za mir (beri: v svetu) je treba najti mir v sebi. Dinamiko naravnih ritmov je v 19. stoletju znanstveno poimenoval nemški zdravnik in biolog Ernest Haeckel. Ekologijo je definiral kot vedo (grško »logos«), ki proučuje živa bitja v njihovem domovanju (grško »oikos«). Pozneje so jo znanstveniki z namenom, da ne bi prišlo do nesporazumov, opisali kot vedo o odnosih med živimi bitji in neživim ter živim okoljem, ki določa njihovo številčnost in razširjenost v prostoru.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?