Home Osebna rast Gibanje in energija

Gibanje in energija

by admin
0 comment

Avtorja: Tala Bevk in Erika Žlogar, Društvo Magičnost gibanja

Gibanje in energija

Da je redna fizična vadba nujna za dobro psihofizično počutje, je znano vsem, žal pa še vedno prednjači teorija kot pa sama vadba v praksi. Razlogi za tako stanje so navadno pri vsakem posamezniku različni, zagotovo pa velja, da tak človek ni okusil pravih dobrobiti redne vadbe.

KAKO POGOSTO NAJ VADIMO?

Redna vadba naj bi se na začetku izvajala vsaj dvakrat tedensko, in sicer s srednjo do visoko intenzivnostjo. Da vadimo primerno in s pravo intenzivnostjo, nam pove že samo telo: dihanje se pospeši, srčni utrip se poviša, um pa postaja čedalje bolj jasen. Navkljub obremenitvi pa lahko pri vadbi vztrajamo in se počutimo dobro. Ko začutimo, da smo utrujeni, počivamo in se sproščamo. Mišice in telo se zelo hitro obnavljajo, z redno vadbo pa tudi utrujenost pride čedalje kasneje, kar pomeni, da lahko tedensko vadbo zvišamo na tri do štiri ponovitve po uro do ure in pol treninga. Pomembno je, da si dovolimo napredovati, kar brez napora ne bo mogoče. Vsakič je treba narediti več ponovitev, saj lahko samo tako stopnjujemo fizično vzdržljivost in moč. S premagovanjem lastnega upora in nemoči krepimo tudi lastno voljo.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?