Home Osebna rast Napake, ki jih delamo na dopustu

Napake, ki jih delamo na dopustu

by edit5p
0 comment

Počitnic se veselimo in pričakujemo nasprotje vsakodnevnega stresnega življenja, sproščenost, užitek, nežnost in včasih tudi obnovitev ljubezni ali novo zaljubljenost. Vendar je pot od napetosti, stresa, frustracij in živčnosti do naših pričakovanj daljša, kot si mislimo.

Velikokrat se med dolgo pričakovanimi počitnicami tako sporečemo s partnerjem, da grozi že ločitev, druženje z otroki, ki jih med delovnim tednom komaj vidimo, lahko postane med dopustom hujši stres kot služba, včasih pa že prvi dan dopusta zbolimo in ga polovico preležimo ob čajčkih in v zatemnjeni sobi.

Sproščanje nakopičenih napetosti

Med dopustom uživamo prosti čas, kjer nismo obremenjeni z vsakodnevnimi obveznostmi, ki zahtevajo vso našo pozornost. Pozornost se med počitnicami preusmeri na odnose z našimi najbližjimi. Napetosti in posledice nezdravega življenja, ki jih nadzorujemo v času vsakodnevnih obveznosti, med dopustom izbruhnejo na dan. Partnerja postaneta strelovod za sproščanje teh nakopičenih napetosti. Na dan pridejo vse sence, vse, kar smo potlačili, vse, s čimer se nismo mogli ali pa želeli ukvarjati, in vse, kar smo pometli pod preprogo. Seveda smo vse potlačitve izvedli z najboljšim namenom – da bi bili bolj učinkoviti. Ustvarili smo notranji pekel, da bi se izognili zunanjim konfliktom. Konflikt sredi hitrega vsakdanjega tempa večini ljudi pomeni obremenitev, izgubo časa ali celo odsotnost ljubezni. Pa še boli. Bolečina in neugodje pa v današnji potrošniški družbi nista več moderna. Zapovedujejo nam, da naj uživamo. Jasno, da nikomur ne uspe in zmotno mislimo, da nam ne uspe polno uživati zaradi vsakdanjih obveznosti. Krivimo stresno službo in pomanjkanje ljubezni v svojem partnerskem odnosu. V resnici pa življenje ne more biti užitek, temveč so z užitkom osvetljeni le redki trenutki našega življenja. Ker ne uspemo dovolj uživati vsak dan, smo frustrirani tudi glede tega in pričakovanja počitnic so še večja.  

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?