Home komunikacija KAKO SE LJUDJE POČUTIJO V VAŠI BLIŽINI?

KAKO SE LJUDJE POČUTIJO V VAŠI BLIŽINI?

by admin
0 comment

Avtor: Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj

KAKO SE LJUDJE POČUTIJO V VAŠI BLIŽINI?

Kadar spregovorimo o komunikaciji, ne moremo mimo delitve na verbalno in neverbalno. Pri tej delitvi gre za osvetlitev dejstva, da se ne sporazumevamo zgolj z besedami, temveč tudi z glasom in telesno govorico, torej neverbalno. V nadaljevanju se bomo nekoliko bolj posvetili govorici telesa. Pri tem je zanimivo, da pri telesni govorici ne gre zgolj za to, kako ljudje komuniciramo s telesom, temveč gre predvsem za zavedanje neverbalnih signalov, tako lastnih kot tudi neverbalnih signalov drugih ljudi.

Tri zlata pravila

Ljudje se preučevanja telesne govorice lotevamo zaradi različnih razlogov: da bomo skozi njeno razumevanje izboljšali stik s soljudmi, da bomo lažje ugotovili prevare in zavajanja, da se bomo na splošno bolje zavedali telesa, da bomo načrtno izboljšali telesne položaje med nastopanjem, da bomo lažje vplivali na druge ljudi in tako naprej. Skozi učenje »branja« telesne govorice se pravzaprav učimo razumeti prava čustva, namere in splošno naravnanost človeka, ki ga opazujemo. Sporočil govorice telesa pa si nikoli ne smemo razlagati izolirano. Pri razlagi moramo ves čas uporabljati tri zlata pravila:

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?