Home Duhovnost Dualna resničnost

Dualna resničnost

by edit5p
0 comment

Avtorica: Ana Omanovič, Hiša radosti

ZAVEDANJE

Dualna resničnost

Resničnosti, ki jo poznamo in v kateri bivamo, lahko rečemo polarna ali dualna resničnost. Zakaj? Sestoji namreč iz pozitivnega in negativnega in na ta način funkcionira tudi človeštvo. Sojenje je osnova našega vsakdana – bolje rečeno vsakega trenutka – in osnovna sestavina vsake misli, občutka in čustva. Polarnost nam onemogoča, da bi videli stvari takšne, kot so, in da bi spremenili, kar želimo spremeniti. Povzroča, da delujemo iz travm in dram, vznemirjenja in spletk. In ena najmočnejših odvisnosti, kar jih obstaja, je prav odvisnost od polarnosti. Dobro, slabo, pravilno, nepravilno … Misli, občutki in čustva so namreč sestavljeni iz pogledov, s katerimi se strinjamo, jim pritrjujemo, jih negiramo ali pa jim nasprotujemo.

To je način funkcioniranja v tej realnosti – biti ves čas v reakciji in nikoli v akciji. In to od nas zahteva neprestano sojenje, zaključevanje, kalkuliranje, ustvarja ogromno odločitev, določitev, projekcij, pričakovanj in veliko trdnosti, a nič kaj svobode, lahkotnosti, veselja in možnosti izbire. Vsak sleherni dan se zaradi vseh sodb, ki smo jih »kupili« in naredili resnične, življenjsko pomembne in vredne, trudimo čim bolj ugajati, prilagajati, zmagovati in ne izgubljati. To je vse, kar je. Se ob tem zabavate ali pa v svojem življenju nosite ogromno teže in bi velikokrat najraje izginili od tu? Sodbe niso resničnost, so laž. So zgolj pogledi, ki jih zavzemamo do slehernega bitja, stvari in dogodka. In iz teh istih pogledov sestavljamo in izumljamo misli, čustva in občutke. Prav tako verjamemo, da so ti resnični, vredni in pomembni. Pa so res? In komu sploh vse to pripada?

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?