Home Knjige SOOČANJE S KONFLIKTI

SOOČANJE S KONFLIKTI

by edit5p
0 comment

Čarobni svet močnih čustev

Prepiri in spori so nekaj, česar si ljudje na splošno, še posebej pa ženske zaradi obdarjenosti s povezovalnim hormonom oksitocinom, ne želimo. Konfliktnim osebam se izogibamo. In kadar sebe doživljamo kot konfliktne, nam je še toliko teže, saj se ne moremo izogniti sebi–svojemu notranjemu nemiru, občutkom krivde in krivice, jezi in drugim čutenjem, ob katerih se počutimo nemočni, ker ne vemo, kako bi jih konstruktivno izrazili. In tako se z njimi spopadamo z različnimi obrambnimi mehanizmi: zanikanjem, potlačevanjem, projekcijo, racionalizacijo in tako naprej.

Pred čim nas v resnici branijo obrambni mehanizmi?

Mehanizmi, ki naj bi nas branili, v resnici prinašajo s seboj težave, saj so nezavedni. V nas so se oblikovali že davno, v zgodnjem otroštvu, takrat ko se je našim mladim možganom nekaj zdelo preveč nedoumljivo, neprijetno ali celo strašno, ob nas pa ni bilo osebe, ki bi nam to občutje pomagala ustrezno predelati, ga razumeti in umestiti. Takrat nas je obrambni mehanizem zares ubranil pred neobvladljivo zastrašujočimi občutki. Zdaj, ko smo odrasli, ga ne potrebujemo več, a ker smo ga nezavedno že tolikokrat uporabili, se v nas sproža samodejno.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?