Home Osebna rast Začnite dan s pozdravom soncu

Začnite dan s pozdravom soncu

by edit5p
0 comment

SURYA NAMASKAR IN BABAJI SURYA NAMASKAR

Surya Namaskar pomeni v neposrednem prevodu iz sanskrta pozdrav soncu. V vedski tradiciji sonce predstavlja zavest ter samorazsvetlitev in iz tega izhaja čaščenje sonca. Simbol sonca oziroma Surye predstavlja tako fizično kot duhovno srce in kreatorja življenja samega. Namaskar tako ni samo zunanji pozdrav, temveč pozdrav božanskega v nas samih, ki pozdravlja isto božansko v srcih drugih.

Ena izmed oblik tega čaščenja je fizično priklanjanje soncu, v sekvenci različnega števila jogijskih položajev oziroma asan, danes znana pod imenom pozdrav soncu. Ta je starodavna tehnika, ki se izvaja zaradi številnih pozitivnih učinkov na um, telo in duha.

Poznamo več različic

Obstaja mnogo različic pozdrava soncu. To izhaja iz same narave jogijskih tehnik, ki so bile večinoma predane osebno od Mojstra do učenca. Vsi Mojstri, ki so predajali jogijske tehnike, so jih prilagodili času in kraju. Prav zato toliko različic ene same jogijske tehnike.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?