Home Zdravje Čistila v našem domu – Naj bodo naravna in ekološka

Čistila v našem domu – Naj bodo naravna in ekološka

by edit5p
0 comment

Čistila zasedajo kar široko področje v naših življenjih. Potrebujemo jih in tista za redno vzdrževanje doma lahko pripravimo sami. Potrebujemo nekaj časa, malce iznajdljivosti, prave informacije pa tudi kakšen obisk trgovine – podobno kot za kuhanje. Če se boste spomladanskega čiščenja lotili z naravnimi čistili, bo to dobro vplivalo tako na okolje kot vaše zdravje.

Konvencionalna čistila vsebujejo umetna barvila in umetne dišave. Ne dišave in ne barvila pa nimajo prav nobene zveze s samo čistilno močjo. Poleg tega vsebujejo tudi druge snovi, ki se sproščajo v naše bivanjsko okolje (tla, druge površine, zrak ipd.) in širše okolje (ozračje, zemljo, reke ipd.), kjer puščajo strupene snovi.  

Rešitev? Izdelajte si jih sami

Če izdelamo čistila sami, imamo nadzor nad vhodnimi sestavinami in njihovo kakovostjo. Domača čistila so enostavna, neagresivna, hitro izdelana, obstojna in izredno poceni. Večino sestavin, ki jih lahko uporabimo, pravzaprav že poznamo. To so kis, sol, alkohol, kostanj, pepel, pecilni prašek, ovseni kosmiči, limona, soda bikarbona, citronka, breza in še kaj bi se našlo. Pa začnimo pri tistih enostavnejših.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?