Home Zdravje Z vajami za hrbtenico do boljšega fizičnega in psihičnega počutja

Z vajami za hrbtenico do boljšega fizičnega in psihičnega počutja

by edit5p
0 comment

Ljudje se danes ne zavedamo dovolj, kako močno stres vpliva na naše psihosomatsko stanje. Drvimo skozi življenje, pogosto obremenjenih misli in slabega počutja. Utrujeni se raje ustavimo nekje na kavici in obsedimo ob klepetu, kjer se navidezno sproščamo v pasivnem položaju. Veliko presedimo tako doma kot zunaj in v službi in tako še povečujemo svoje nelagodje zaradi nepravilnega položaja svoje hrbtenice. Hrbtenica se namreč seseda ob slabotnih mišicah trupa, zato prihaja do bolečin v vretencih, živčni sistem pa sproži neprijetne občutke, saj možgani zaznajo moteno delovanje organizma. Zdrava hrbtenica ni pomembna le, da lahko sploh vsakodnevno delujemo, temveč pomembno vpliva na celotno psihofizično počutje.

Zavestno in zmerno gibanje

Najprej se moramo poglobiti vase in v telo vnesti čim več življenjske energije, da bomo kos dogajanju v občutenju samega sebe. Miselnost, da bomo težavam in življenjskim izzivom kos le s krepkim telesom, ker se aktivno gibamo skozi dan, ne drži. Potrebujemo zavestno in zmerno gibanje ter zadosten počitek, da dvignemo raven vitalnosti in pri sebi vzbudimo zadovoljstvo v občutenju miru. Ravnovesje je ključ srca, ki na široko odpira in zapira tako notranji kot zunanji svet. Obvladovati inštrument telesa, na katerega je mogoče sproščeno in uglašeno zaigrati na pravo noto, pa je umetnost življenja.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?