Home Duhovnost Namaste: Poklon Božanskemu

Namaste: Poklon Božanskemu

by edit5p
0 comment

Leto 2012 je bilo zame posebno leto, kajti po šestnajstih letih sem ponovno obiskala Indijo. Indija je posebna dežela, polna nasprotij, hkrati pa je tudi mistična, čarobna in izjemno barvita dežela. Ena od tistih stvari, ki te v Indiji spremlja dobesedno na vsakem koraku, pa je čarobna besedica Namaste. V templjih se ljudje nasmihajo, rahlo priklonijo in z rokama, sklenjenima pred srcem, izrečejo: »Namaste.« Tako graciozno in milo naredijo to gesto, da me vedno znova očara.

MILINA INDIJSKEGA POZDRAVA

Kadarkoli vidim sliko sklenjenih rok, se spomnim na vse tiste ljudi, ki so pozdravljali božansko v meni z zavedanjem, da gledajo delček sebe. In ne glede na to, kako blizu mi je ta gesta, ob pogledu na zahodnjake v tej isti gesti vedno začutim okornost in togost ne glede na to, kako navdušeni smo nad Namaste pozdravom. Ob tem vedno pomislim, kako jemljemo stvari kot nekaj zunanjega in jih poskušamo aplicirati od zunaj. Tako pozdrav le mehansko ponavljamo, brez tistega notranjega žara, miline in mehkobe, ki sije iz ljudi, ki to storijo v Indiji. In nato je prišla do mene razlaga tega izjemnega pozdrava in dojela sem, da je tisto, kar nam pogosto manjka, avtentičnost: dušno izžarevanje vèdenja, kaj pravzaprav počnemo, ko uporabimo pozdrav Namaste.

MOČ ŽENSTVENE ESENCE

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?