Home Uncategorized PSIHEDELIKI – HRANA BOGOV

PSIHEDELIKI – HRANA BOGOV

by edit5p
0 comment

Marko Vide, psihoterapevt specializant

PSIHEDELIKI – HRANA BOGOV

Ena izmed najbolj globokih izkušenj, ki nam je ljudem dosegljiva in ki se v svoji intenzivnosti lahko primerja le še z izkušnjo rojstva, smrti in spolnosti, je zagotovo psihedelična izkušnja.

Kaj so psihedeliki?

Psihedelično izkušnjo je mogoče doživeti ob zaužitju psihedelikov, naravnih ali umetnih snovi, za katere je značilno, da v človeškem umu povzročijo izredno intenzivno spremembo zavesti, ki se praviloma izrazi v obliki vizij, katerih vsebine izvirajo iz osebnega, kolektivnega in transcendentalnega nezavednega. Za razliko od alkohola, zahodni družbi najbolj znane snovi, ki ravno tako sproži spremembo zaznavanja, psihedeliki zavesti ne zožijo, temveč jo začasno razširijo. Posamezniku omogočijo, da ob izredno jasnem umu pridobi nove, globlje uvide v naravo osebnih in medosebnih duševnih procesov kot tudi globlje uvide v samo duhovno naravo stvarstva.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?