Home Zdravje AURIKULOTERAPIJA – metoda kitajskega zdravljenja s pomočjo stimulacije točk na ušesu

AURIKULOTERAPIJA – metoda kitajskega zdravljenja s pomočjo stimulacije točk na ušesu

by edit5p
0 comment

»Uho je prostor, kjer se vsi kanali srečajo.« Huang Di Neijing, Kanoninterne medicine Rumenega cesarja

V Tradicionalni kitajski medicini je aurikuloterapija praktična, uporabna in zanimiva metoda zdravljenja. Ušesa so zelo pomemben organ našega telesa, ki mu pogosto ne posvečamo dovolj pozornosti, v TKM pa ta organ igra pomembno vlogo tudi v diagnostiki, saj uho predstavlja pomanjšano obliko celotnega človeka. Mapa ušesa namreč temelji na obrnjenem položaju fetusa oziroma zarodka v maternici.

Aurikuloterapija je v grobem smislu stimulacija uhlja, ki se uporablja tako pri diagnosticiranju kot tudi zdravljenju bolezni ali lajšanju različnih težav. Znana je kot ušesna oziroma aurikularna akupunktura, kadar se stimulacija doseže z vstavljanjem akupunkturnih igel. Sam izraz aurikuloterapija se pogosto sklicuje tudi na električno stimulacijo refleksnih točk na ušesih. Posebne točke na ušesu je mogoče stimulirati z ročnim pritiskom, kar imenujemo ušesna refleksologija, spodbujamo pa jih lahko tudi z laserji, magnetki in obliži s semeni, ki jih zdravniki TKM prilepijo na določene točke na obeh ušesih (ali samo na enega), kjer ostanejo do nekaj dni. 

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?