Home Naš planet Pogovor z Jadranko Juras

Pogovor z Jadranko Juras

by edit5p
0 comment

Zemlja ni last človeka, mi smo zgolj gostje na njej!

Jadranko Juras poznamo kot izjemno pevko in tudi kot veliko zaščitnico živali. Veganka, ki po svojih najboljših močeh pomaga živalim, da jih ne bi doletela žalostna usoda, meni, da bo moglo preteči še kar nekaj časa, da bomo na tem področju postali bolj zavedni in odgovorni. V pogovoru je poudarila, da se ljudje premalo zavedamo, da nismo edini na tem planetu in še zdaleč ne superiorni.

Kako dolgo ste že veganka in kaj je bil glavni razlog, da ste se odločili to postati?
Ne vem, kako dolgo sem veganka, zagotovo več kot deset let. Glavi razlog je ta, da ne vidim smisla ali razloga nekoga posredno trpinčiti in ubiti za potrebe, ki zame niso življenjskega pomena. Zakaj bi živalim odvzemala njihovo eno in edino življenje, če je prehranjevanje z živalskimi beljakovinami odločitev in ne nuja?


Česa se ljudje v zvezi z živinorejo še vedno premalo zavedamo?

Premalo se zavedajo, da v tem početju ni nič nujnega, naravnega ali normalnega. Je del tradicije, je priučeno in za večino ljudi ni življenjskega pomena. Kot sem že omenila, je odločitev. Užitek. Je del ideologije, ki zagovarja, da ima močnejši prav in pravico do vsega in vsakogar. Je ideologija karnizma. Ne zavedajo se, kako poguben vpliv ima živinoreja na ekologijo, na obstoj Zemlje in naše civilizacije. Ne zavedajo se uničevanja naravnega okolja, gozdov, vod in tako dalje. Ne zavedajo se, kako poguben vpliv ima uživanje mesa ne nazadnje tudi na naše zdravje.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?