Home Duhovnost TRETJE OKO – OKO DUŠE

TRETJE OKO – OKO DUŠE

by edit5p
0 comment

Z duhovnega vidika je mogoče tako v krščanskem kot hindujskem izročilu najti besedila, ki telo primerjajo s svetiščem, tretje oko pa predstavlja vrata, ki vodijo vanj. Ko človek prestopi ta prag, se iz posvetnega pomakne v posvečeno. Posameznik se iz stopnje, kjer bere in premišljuje o duhovnem življenju, pomakne na stopnjo, ko ga začne izkušati. Med tistimi, ki se želijo spoznati, tretje oko velja za najdragocenejši dragulj, kar je tudi razlog, da so na mnogih kipih Bude dragi kamni vdelani v čelo. Tretje oko namreč predstavlja vrata, ki se odpirajo v prostor zavesti in notranje svetove. Je tudi poglavitni organ, skozi katerega se da prebujati in obvladati energetsko telo, ki lahko aktivira višje frekvence telesne energije, kar vodi v višja stanja zavesti.

Za tretje oko marsikdo sploh še ni slišal, še manj pa je tistih, ki so ga odprli in ga uporabljajo. Toda tretje oko imamo vsi ljudje, prav tako tudi slepi, saj je oko duše in ne oko razuma ali energij, ki delujejo v okolici. Prebudi se, ko se duša poveže s tistim, kar je izven nas, skozi pozornost oziroma koncentracijo, njegovo delovanje pa se manifestira skozi občutke in razpoloženja. Ljudje smo se poistovetili s svojim telesom in le malo vemo o svojem bistvu. Le kadar svojo pozornost preusmerimo iz zunanjih dogodkov na lastno psiho, se pojavi možnost spoznanja, kdo in kaj v resnici smo.

Ta vsebina je namenjena le naročnikom na vsebine. Postanite naročnik tudi vi!

Za dostop do vsebine sklenite naročnino. Izplača se!

Naročnina

Dostopajte do vseh naših vsebin brez omejitev. Sklenite letno naročnino!

Kupi ta članek.

Zakupite lahko tudi trajen individualen dostop do tega članka.

Morda vam bo všeč tudi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Obdelava teh podatkov je v skladu z veljavno regulativo. Z nadaljevanjem uporabe, to sprejemate in se s tem strinjate. Zmenjeno!

Ste prepričani, da želite odkleniti to vsebino?
Preostalih odklepanj: : 0
Ste prepričani, da želite preklicati naročnino in izgubiti vse dostope in ugodnosti?